Málta nyaralás

málta nyaralás

Málta egy varázslatos sziget, a Földközi-tenger szívében, Szicíliától alig 90 km-re fekszik.

Az öttagú szigetcsoport másik négy szigete: Gozo, a szinte lakatlan Comino, Cominotto és Filfla. Az évi több mint 1 millió turistát a sziget több mint 7000 éves történelme, a szinte egész évben szikrázó napsütés és a kristálytiszta víz méltán vonzza.

Stratégiailag fontos elhelyezkedése miatt a történelem több hódítója is átvonult a szigeten s hagyott itt máig is fellelhető emlékeket maga után, ezért aki idelátogat, egyedülálló élményben részesül. Málta szigete olyan, mint egy hatalmas szabadtéri múzeum. Számos katedrális, erődítmény emlékeztet a Szt. János rendi lovagok korára, akik a sziget mai arculatát alakították ki a XVI. Sz. folyamán. Az ő nevükhöz fűződik a sziget mai fővárosának, Vallettának és a Nagykikötő másik oldalán lévő Három Város néven ismert településeknek a megépítése.

nyaralás Máltán

A sportolást kedvelőknek is bőven akad itt választási lehetőségük: golf, tenisz, lovaglás, kalandsportok és persze a vízi sportok bő választéka, a vitorlázástól a szörfözésig. Alapvetően sziklás tengerparti szakaszait itt-ott homokos öblök tarkítják. A szigetcsoport a búvárok paradicsoma is. Gozo szigetének kék lagúnája türkizszínű vizével, számos fürdőhelyével ideális cél egy egynapos kirándulásra.

Ha szeret jókat enni, akkor nem fog csalódni, mert Málta vendéglői a hazai konyhát a legjobb nemzetközi ételekkel ötvözik.

A szigeten mindenütt rendezvényekkel találkozunk, közöttük a mediterrán térségben egyedülálló tűzijátékokkal, regattákkal, történelmi és színházi előadásokkal és koncertekkel gazdagított falusi ünnepekkel.

A közkedvelt nyaralóhelyek, Sliema, St. Julian, Paceville, és Bugibba utcái kávézóikkal, vendéglőikkel és éjszakai szórakozóhelyeikkel egész évben gondoskodnak az itt nyaralók szórakozásáról.
Bárhol is tartózkodik tehát a szigeten, máltai nyaralását olyan nyugalmassá, vagy éppen aktívvá teheti, amilyenné csak szeretné.