Valletta szállás

Valletta szállás

Málta apró fővárosa Valletta minden évszakban jó választás. Főként első utazás során, illetve rövid látogatás esetén célszerű Vallettán megszállni, ahol a látnivalók szinte karnyújtásnyira találhatók egymástól. Kiváló tömegközlekedés révén Málta népszerű attrakciói is könnyen megközelíthetők Vallettából.

Hol érdemes Vallettában megszállni?

Valletta nem véletlenül népszerű, festői természetes kikötői, történelmi épületei és a Földközi-tengerre nyíló panorámája egyedülálló úti céllá teszi. Rövid kiruccanásra, illetve első alkalommal jó választás Vallettát választani bázisul, ahol mindenki megtalálja az igényeinek legjobban megfelelő szálláslehetőséget. Összegyűjtöttük a legjobb területeket, figyelembe véve az előnyöket és a hátrányokat.

Valletta városközpontja

Valletta jellegzetes rácsos utcaszerkezettel rendelkezik, a történelmi központ két fő utcája a Republic Street, és a Merchant Street, ahol hangulatos üzletek és éttermek találhatók. A központban való tartózkodás számos előnnyel rendelkezik. Például a legfontosabb látnivalók mind a központban találhatók így a központi szállás lehetővé teszi, hogy karnyújtásnyira legyen mindentől, kényelmes nemcsak a város, hanem a sziget felfedezéséhez. Buszpályaudvar (Valletta Bus Terminus) a város bejárati kapuja előtt található, innen a népszerű turista helyek is elérhetők. Számos kiváló csúcskategóriás szálloda mellett kisebb butikszállodák, és alacsonyabb árfekvésű panziók is találhatók.

A központ hátránya lehet, hogy turisztikai szezonban igen zsúfolt lehet, nehéz parkolni, másrészt a taxik nem biztos, hogy a szálloda ajtajáig tudják az utasokat szállítani. A szállások a történelmi épületekben találhatók, általában nem rendelkeznek lifttel. Pár napos kiruccanásnál alapvetően kisebbek a csomagok, de hosszabb tartózkodás, vagy család esetén ez akár több bőröndöt is jelenthet.

Marsamxett kikötő

A nyugalmas vízparti terület a Grand Harbourtól északra található, a kikötő főként szabadidős célú használattal rendelkezik. A környék előnye, hogy a városközponthoz képest jóval nyugalmasabb légkört kínál, de gyalogosan is könnyen megközelíthető. A sétány mentén remek vízparti éttermek találhatók, és festői kilátást nyújt a Manoel-szigetre. A szemközt fekvő Sliema a menetrendszerinti kompjáratokkal gyorsan és olcsón közelíthető, és a komp jóval gyorsabb, mint a buszos közlekedés.

Floriana

Floriana bájos lakónegyede a fallal körülvett Valletta közvetlen szomszédságában található, egykor Valletta védelmében építették. Népszerű érdekes történelmi tereptárgyairól, a félelmetes erődítményeiről, számos gyönyörű kerttel rendelkezik. Előnye, hogy nyugalmas a városközponthoz képest, miközben gyalogosan sincs túl messze a fő látnivalóktól. Kiváló elhelyezkedése miatt jó bázis a sziget távolabb fekvő látnivalóinak a felfedezéséhez is.